Rawatan Autisme / Autistik

June 20th, 2012

Rawatan Autisme

Apakah Autisme?

Kanak-kanak autisme mempunyai masalah dalam komunikasi lisan dan bukan lisan, interaksi sosial dan aktiviti permainan. Punca utama autisme masih lagi tidak dikenal pasti oleh dunia moden, tetapi daripada penyelidikan yang dibuat adalah dari faktor pembangunan, faktor genetik dan persekitaran toksik. Perbezaan seks mewujudkan satu komponen genetik yang kuat.

Punca utama autisme masih lagi tidak diketahui. Kajian menunjukkan bahawa autisme adalah satu keadaan genetik. Ianya dipercayai bahawa beberapa gen yang terlibat dalam pembangunan autisme yang kita tidak ketahui tentang datanya. Kajian penyelidikan terhadap autisme mendapati pelbagai ketidaknormalan dalam struktur otak dan terdapat bahan kimia di dalam otak, iaitu berkaitan dengan teori awal kami berpunca dari toksik awal asid folik. Tingkahlaku keibubapaan tiada kaitan atau faktor yang menyumbang kepada punca atau penyebab autisme ini.

Gejala Autisme tehadap golongan dewasa.

Golongan dewasa yang menghidap autisme boleh hidup tanpa memerlukan sokongan mungkin akan suka memencilkan diri atau menyepi. Mereka akan menjalani kehidupan yang berbahaya dan teruk.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Kanak-kanak dengan gejala Autisme.

Kanak-kanak menghidapi autisme adalah berbeza dari kanak-kanak biasa. Dalam kebanyakan kes,kanak-kanak autisme tidak normal seperti kanak-kanak lain, ada yang mungkin dapat menunjukkan percakapan dan bermain pada awal masa kanak-kanak. Tetapi ketika berusia antara 18 dan 36 bulan, mereka tiba-tiba tidak menyukai orang, bertindak pelik, hilang bahasa dan kemahiran sosial yang mereka telah diperolehi.

Autisme didapati di setiap negara dan rantau dunia. Data pada tahun 2002 menunjukkan bahawa terdapat 3 atau 4 orang dalam setiap seribu dan tiga hingga empat kali lebih kerap berlaku di kanak-kanak lelaki berbanding perempuan. Hari ini statistik kanak-kanak autisme adalah lebih tinggi. walau bagaimanapun, mereka cenderung untuk mendapat gejala yang lebih teruk dan tahap kecerdasan yang rendah dan terlalu sukar untuk pulih.

Berdedikasi untuk memahami perjalanan dan perhubungan antara pelbagai kawasan otak dan langkah-langkah  pencegahan dan rawatan baru untuk penyakit seperti autisme akan diwujudkan di sekolah, tempat kerja, dan jaringan sosial.

Gejala Autisme.

Berikut adalah simptom yang paling biasa bagi penghidap autisme. Walau bagaimanapun, setiap kanak-kanak mungkin mengalami gejala yang berbeza. Gejala-gejala termasuklah:

Tidak berinteraksi sosial dengan baik dengan orang lain, termasuk ibu bapa.

  • Menunjukkan kekurangan terhadap kepentingan terhadap sentuhan fizikal. Ibu bapa menganggap bayi autistik sebagai “unaffectionate.” Bayi dan kanak-kanak autistik tidak terhibur melalui sentuhan fizikal.
  • Mengelak daripada bertentang mata dengan orang lain termasuk ibubapa.
  • Gagal untuk menjaringkan hubungan sosial dan berinteraksi dengan rakan-rakan lain.

Tidak berkomunikasi dengan baik dengan orang lain.

  • Lambat atau tidak pandai menggunakan bahasa. Jika pandai,mereka tidak menggunakan bahasa untuk berkomunikasi dengan orang lain.
  • Mempunyai echolalia (mengulangi perkataan atau frasa yang berulang kali, seperti gema).

Mempamerkan tingkah laku yang berulang-ulang.

  • Mempunyai pergerakan motor berulang-ulang (seperti rock dan tangan atau jari mengepak.

Akan aktif, biasanya terhadap lampu, objek bergerak, atau bahagian objek.

Tidak suka bunyi bising.

Mempunyai ritual.

memerlukan rutin.

Gejala-gejala autisme boleh disebabkan oleh masalah lain atau masalah Perubatan. Selalulah berunding dengan doktor untuk diagnosis anak anda.

Punca Autisme.

Tidak terdapat sebab utama yang untuk penyakit autisme, tetapi ia diterima secara umum bahawa ia disebabkan oleh ketidaknormalan dalam struktur atau fungsi otak. Imbasan otak menunjukkan perbezaan dalam bentuk dan struktur otak di kalangan kanak-kanak autistik berbanding bukan autistik. Penyelidik sedang menyiasat beberapa teori, termasuk pautan antara keturunan, genetik dan masalah Perubatan. Dalam kebanyakan keluarga, kemunculan untuk menjadi corak autisme atau berkaitan ketidakupayaan, terus menyokong asas genetik gangguan. Walaupun tiada gen yang telah dikenal pasti sebagai menyebabkan autisme, penyelidik mencari segmen kod genetik yang tidak teratur bahawa kanak-kanak autistik mungkin telah diwarisi. Ia juga muncul bahawa sesetengah kanak-kanak dilahirkan seperti kecenderungan kepada autisme, tetapi penyelidik tidak lagi mengenal pasti satu “pencetus” yang menyebabkan autisme untuk dihebahkan.

Penyelidik lain sedang menyiasat kemungkinan bahawa di bawah keadaan-keadaan tertentu, terdapat satu kelompok gen tidak stabil boleh mengganggu perkembangan otak yang menyebabkan autisme, kajian ini kami tidak bersetuju. Penyelidik lain masih lagi sedang menyiasat tentang masalah semasa mengandung atau berkaitan dengan faktor-faktor alam sekitar seperti jangkitan virus, ketidakseimbangan metabolik, dan pendedahan kepada bahan kimia alam sekitar.

Autisme cenderung untuk berlaku lebih kerap di kalangan individu yang menggunakan rawatan perubatan tertentu, termasuk sindrom X rapuh, sklerosis sayuran berakar, sindrom rubela kongenital, dan phenylketonuria tidak dirawat (TWU). Beberapa bahan berbahaya yang dimakan semasa hamil juga telah dikaitkan dengan peningkatan risiko autisme. Awal pada tahun 2002, Agensi Bahan Toksik dan Pendaftaran Penyakit (ATSDR) menyediakan kajian literatur pendedahan bahan kimia berbahaya terhadap autisme dan mendapati tiada bukti yang menarik untuk persatuan ini, bagaimanapun, kajian adalah sangat terhad dan harus mewujudkan lebih banyak kajian yang perlu dilakukan.

Hubungan antara vaksin dan autisme terus dibahaskan. Dalam penyiasatan 2001 oleh Institut Perubatan, jawatankuasa membuat kesimpulan bahawa “bukti penolakan hubungan penyebab nikmat …. antara MMR vaksin dan gangguan spektrum autistik (ASD).” Walau bagaimanapun, jawatankuasa itu mengakui bahawa “mereka tidak dapat menolak kemungkinan bahawa vaksin MMR boleh menyumbang kepada ASD dalam sebilangan kecil kanak-kanak. Banyak laporan selepas suntikan MMR pada hari yang sama, kanak-kanak tidak boleh bercakap dan tidak bertindak balas kepada perintah. Manakala penyelidik lain bersetuju data tidak menyokong hubungan antara MMR dan autisme, penyelidikan yang lebih jelas diperlukan.

Biar apa pun sebabnya, ia adalah jelas bahawa kanak-kanak  autisme dan Laser dilahirkan dengan gangguan atau dilahirkan dengan potensi untuk berkembang. Ia tidak disebabkan oleh keburukan keibubapaan . Autisme bukan penyakit mental. Kanak-kanak autisme bukanlah anak-anak yang memilih untuk berkelakuan tidak elok. Tambahan pula, tiada faktor-faktor psikologi dalam pembangunan kanak-kanak yang diketahui telah menunjukkan terjadinya autisme.

Rawatan Autisme

Semua ini adalah tanda-tanda autisme. Anda perlu menghabiskan masa yang cukup untuk rawatan intensif akupunktur dan herba untuk mendapatkan keputusan yang baik, ia berbeza-beza dari 1 bulan hingga 6 bulan atau lebih untuk Rawatan Rapi (remedi, remedy).

90% kanak-kanak autisme yang sudah lewat berumur 11 tahun terlalu sukar untuk mendapatkan rawatan untuk penyembuhan.

Entry Filed under: Sakit Autisme


Most Recent Posts