Kumpulan Sokongan Ibubapa Kanak-kanak autisme

June 20th, 2012


Kumpulan Sokongan rawatan khas Kanak-kanak autisme  di KL Kuala Lumpur, Malaysia.

Pendaftaran Kumpulan Sokongan Ibu Bapa kanak-kanak Autisme autistik untuk Semua persatuan dan masyarakat yang membantu dalam penyelidikan atau membantu Autisme / Gangguan Autistik / ADHD / Kanak-kanak hiperaktif dan keluarga mereka.

Akupuntur dan Rawatan Ubatan Herba Cina telah terbukti berkesan untuk semua penyakit ini Autisme Autistik / Disorder / ADHD / Kanak-kanak hiperaktif.

Penyelidikan dan statistik Rawatan Khas Kanak-kanak Malaysia Kuala Lumpur KL.

Akhir-akhir ini Kanak-kanak istimewa telah membincangkan cara bagaimana pelepasan Industri toksik ke dalam alam sekitar dan udara. keadaan ini adalah untuk tidak membiarkan pelepasan merkuri toksik daripada industri.

Penyelidikan ini menunjukkan bahawa bukan sahaja masalah ini yang telah menyumbang kepada kanak-kanak autisme tetapi mereka hanya sebahagian daripada faktor-faktor pencetus. Faktor utama adalah dos yang berlebihan bahan kimia dan vitamin di peringkat awal kehamilan.

Kajian menunjukkan bahawa tidak semua kanak-kanak khas autisme telah mengambil suntikan MMR dan juga banyak telah datang dari kawasan persekitaran yang sangat baik semasa mengandung.

Awal tahun 2005 pesakit yang datang dari negara lain mengatakan bahawa dalam kertas berita mereka, ia menunjukkan bahawa terdapat satu dalam setiap 20 kanak-kanak yang dilahirkan di kota mereka sedang menderita sama ada dari Autisme, Gangguan Pembangunan atau Masalah Kelakuan.

Sekarang (2006 November)  terkenal Perubatan jurnal menunjukkan bahawa terdapat satu dalam setiap enam kanak-kanak yang dilahirkan mempunyai sama ada Autisme, Gangguan Pembangunan atau Masalah Kelakuan. Laporan lain tertulis pada tahun 1980 hanya 4 dalam 10,000 kanak-kanak yang dilahirkan mempunyai autisme (Kids Khas).

Kami menganggarkan pada tahun 2020 mungkin mempunyai 70-90% bandar di dunia yang baru melahirkan bayi mungkin mempunyai  masalah ini jika dos dunia tidak berubah.

email
RAWATAN ALTERNATIF


Kanak-kanak khas Autisme

Anak istimewa autisme terasing dalam dunia mereka sendiri, mereka yang mengalami autisme kelihatan acuh tak acuh dan tersisih dan tidak dapat untuk membentuk ikatan emosi dengan orang lain. Walaupun orang-orang yang mempunyai masalah otak ini membingungkan yang boleh memaparkan pelbagai gejala-gejala dan kehilangan upaya, ramai yang tidak mampu memahami pemikiran, perasaan orang lain, dan keperluan. Selalunya, bahasa dan kecerdasan gagal untuk dipulihkan sepenuhnya, melakukan komunikasi dan hubungan sosial terlalu sukar. Ramai pesakit autisme terlibat dalam aktiviti-aktiviti yang berulang-ulang, seperti goyang atau terhantuk kepala mereka, atau tegar mengikuti pola biasa dalam rutin seharian mereka. Ada yang sensitif kepada bunyi, sentuhan, penglihatan, atau bau.

Kanak-kanak khas dengan autisme tidak mengikut corak tipikal pembangunan kanak-kanak. Dalam sesetengah kanak-kanak, isyarat masalah pada masa hadapan mungkin tidak nyata ketika baru dikahirkan. Dalam kebanyakan kes, masalah menjadi lebih ketara seperti pemikirannya lebih jauh di belakang kanak-kanak lain yang seusia. Kanak-kanak ini pada mulanya adalah cukup baik tetapi Ketika berusia antara 18 dan 36 bulan, mereka tiba-tiba tidak mnyukai orang, bertindak pelik, dan hilang bahasa dan kemahiran sosial yang mereka telah diperolehi.

Sebagai ibu bapa, guru atau penjaga yang mempunyai anak istimewa, anda boleh mengetahui kekecewaan cuba untuk berkomunikasi dan berhubung dengan kanak-kanak atau orang dewasa yang mempunyai autisme. Anda mungkin merasa diabaikan kerana mereka terlibat dalam tingkah laku yang berulang-ulang tanpa henti. Anda boleh berputus terhadap cara pelik mereka untuk menerangkan keperluan dalaman mereka. Dan anda mungkin merasa sedih bahawa harapan dan impian untuk mereka tidak mungkin menjadi kenyataan.

Tetapi terdapat bantuan dan harapan. Kini ,orang-orang yang autisme terpencil, biasanya dihantar kepada institusi. Hari ini, banyak anak-anak muda boleh membantu anak-anak istimewa kita untuk meningkatkan sosial, bahasa, dan kemahiran akademik. Kanak-kanak ini memerlukan rawatan khas intensif dan serbuk herba otak istimewa.

Autisme didapati di setiap negara dan seluruh rantau di dunia, dan dalam keluarga semua kaum, latar belakang etnik, agama, dan ekonomi. Kini,muncul di peringkat kanak-kanak, ia menjejaskan kira-kira 3 atau 4 orang setiap seribu dan tiga hingga empat kali lebih kerap berlaku pada kanak-kanak lelaki berbanding perempuan. Walau bagaimanapun, kini kecenderungan untuk mempunyai gejala yang lebih teruk dan kecerdasan yang lebih rendah meningkat,

Apakah kanak-kanak istimewa ADHD? ADHD biasanya menghalang kanak-kanak daripada pembelajaran dan bersosial dengan baik. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) adalah gangguan dan perhatian (ADD) merujuk kepada pelbagai tingkah laku masalah yang berkaitan dengan perhatian yang lemah. Ini mungkin termasuk gerak hati, keresahan dan hiperaktif, serta inattentiveness, dan sering menghalang kanak-kanak daripada pembelajaran dan bersosial dengan baik. ADHD kadang-kadang dirujuk sebagai gangguan hyperkinetic. Apakah gejala Kanak-kanak ADHD.

Kesukaran perhatian.

Seorang kanak-kanak ADHD telah dipamerkan sekurang-kurangnya enam daripada gejala berikut untuk sekurang-kurangnya enam bulan sehingga ke tahap yang luarbiasa untuk usia dan tahap kepintaran.

Gagal memberi perhatian secara teliti terperinci atau membuat kesilapan yang cuai semasa bekerja atau bermain.

Gagal untuk menyelesaikan tugas-tugas atau mengekalkan perhatian dalam aktiviti bermain.

Tidak mendengar arahan.

Gagal untuk mengikuti sesuatu melalui arahan dalam menyelesaikan kerja rumah atau kerja-kerja yang lain (bukan kerana tingkah laku konfrontasi atau kegagalan untuk memahami arahan).

Teratur mengenai tugas dan aktiviti.

Mengelakkan tugas-tugas seperti kerja rumah yang memerlukan usaha mengekalkan usaha mental.

Kehilangan perkara yang perlu untuk tugas atau aktiviti tertentu, seperti pensel, buku atau mainan.

Mudah terganggu.

Pelupa dalam aktiviti harian.

hiperaktif.

Seorang kanak-kanak telah mempamerkan sekurang-kurangnya tiga daripada gejala berikut untuk sekurang-kurangnya enam bulan sehingga ke tahap yang luar biasa untuk usia dan tahap kepintaran.

Berlari atau memanjat secara berlebihan.

Terlalu bising bermain, atau mempunyai kesukaran untuk melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti masa lapang.

Meninggalkan tempat duduk di dalam kelas atau dalam keadaan lain dimana lupa kedudukan asal.

Tangan dan  kaki yang selalu bergerak-gerak atau mengeliat di kerusi.

Rangsangan.

Sekurang-kurangnya satu daripada gejala berikut mesti berlaku sekurang-kurangnya selama enam bulan sehingga ke tahap yang luar biasa bagi usia dan tahap kepintaran.

Mereka akan menjawab tanpa berpikir jawapan sebelum soalan telah habis dikemukakan. Gagal untuk menunggu dalam barisan atau menunggu giliran dalam permainan atau situasi kumpulan. Sering menyampuk atau mengganggu orang lain, cth. seperti didalam perbualan atau permainan.
Mereka akan bercakap secara berlebihan tanpa tindak balas yang sesuai seperti tiada sekatan sosial.

Kesukaran Perhatian dan Hiperaktif.

Bagi diagnosis atau perihalan ADHD pesakit menunjukkan kesukaran di atas lebih daripada satu tetapan, contohnya di sekolah dan di rumah.

Masalah iini tidak dipamerkan ‘di rumah’ tetapi sangat jelas apabila seorang kanak-kanak pergi ke hospital. Ini boleh berlaku apabila ibu bapa tidak sedar bahawa tingkah laku anak mereka berada di luar julat normal (mungkin kerana mereka tidak mempunyai kanak-kanak lain, atau mereka mempunyai kanak-kanak lain yang berkelakuan yang sama). Ia juga mungkin menganggap masalah adalah biasa, atau kerana keluarga telah mengendalikan cara-cara kekurangan perhatian di rumah dalam bahawa ia tidak terbukti ada satu masalah yang besar, atau mungkin menggap kanak-kanak adalah sangat muda dan ianya perkara biasa. Dalam kes-kes ia agak munasabah untuk ibu bapa tidak menganggap bahawa anak-anak mereka mempunyai masalah kekurangan perhatian.

Faktor-faktor ini memberi gambaran yang baik untuk merawatinya, ia akan mengambil masa dan usaha untuk melakukannya.

Lain-lain rawatan untuk mengubati ezcema dengan rawatan herba dan akupunktur boleh berjumpa Guru Cina di KL.

Entry Filed under: Sakit ADHD,Sakit Autisme


Most Recent Posts