Rawatan Herba Disleksia

June 28th, 2012


Disleksia

Disleksia – kanak-kanak yang mempunyai pergerakan seperti lambat (sedikit), seperti apabila bercakap dengan anda mereka seperti membaca, mengeja atau mengira, ini boleh menjadi penunjuk yang kuat bahawa mereka mungkin disleksia. Ia amat biasa bagi kanak-kanak disleksia terutama dalam bidang kreativiti (seni, drama, lukisan, dll) dan fizikal koordinasi (pendidikan jasmani, renang, sukan, membuat model, dll) tetapi dengan beberapa kesukaran (mengambil masa yang lama untuk belajar) pada permulaan untuk memulakan prosedur. Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan dalam hubungan neural dalam otak yang menjadikan sukar bagi mereka untuk berurusan dengan teks (dan selalunya dengan nombor) tanpa sokongan tambahan. Jika keadaan ini berlaku terhadap pelajar gred 2 keatas yang seperti disebutkan diatas mereka berkemungkinan mengalami tanda disleksia.

Sejarah keluarga mengalami masalah pembelajaran

Disleksia – Disleksia boleh diwarisi melalui gen dan juga boleh terjadi daripada kecederaan ringan terhadap bahan kimia toksik di dalam otak dan badan. Bilangan lelaki dan perempuan yang mengalami disleksia adalah lebih kurang sama.

Disleksia – Kesusahan terhadap ejaan

Ejaan adalah aktiviti yang menyebabkan kesukaran untuk kanak-kanak disleksia. kesilapan pemerhatian terhadap ejaan dalam perkataan, dengan dieja secara pendek dan mudah adalah berkemungkinan mengalami disleksia pada pandangan kami. Contoh perkataan yang menyebabkan kesukaran tertentu adalah: ada, banyak, dan perkataan bermula dengan P dan B dan D.

Kanak-kanak disleksia juga mengalami kesukaran dengan ejaan bercampur. Ketika mereka membuat ejaan semuanya betul tetapi apabila disuruh menulis kembali ejaan tersebut terdapat kesalahan, keadaan ini menunjukkan bahawa kanak-kanak tersebut mengalami kesukaran dengan memori visual mereka. kanak-kanak yang bukan disleksia menggunakan visual memori mereka apabila untuk mencuba mengingati ejaan yang sukar: mereka menulis dua atau tiga versi perkataan di atas sekeping kertas dan lihat ejaan yang ‘kelihatan seperti betul’ Mereka bergantung pada memori visual mereka untuk membantu mereka seharian, tetapi memori visual kanak-kanak disleksia mungkin tidak boleh melakukan untuk tugas ini.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Kekeliruan terhadap kiri dan kanan

Satu cara yang agak cepat untuk menegenalpasti kekeliruan ini adalah dengan meminta kanak-kanak untuk menunjukkan tangan kiri atau tangan kanan mereka.

Menulis surat atau nombor ke belakang

Anda akan perasan sesetengah kanak-kanak telah mencampurkan ‘b’ dan ‘d’, atau lebih ‘p” q’ dan angka 9. Keadaan ini adalah serupa dalam imej minda mereka dan menyebabkan kekeliruan yang kerap untuk kanak-kanak disleksia.

Kesulitan terhadap matematik

Satu ciri disleksia adalah kesukaran terhadap urutan – mendapatkan sesuatu perkara dalam perintah yang betul. Matematik bergantung kepada urutan nombor – 2. 4. 6. 8. dan sebagainya. Walaupun ramai orang sedar bahawa kanak-kanak dan pelajar disleksia mempunyai masalah terhadap membaca dan ejaan, mereka tidak tahu bahawa matematik juga boleh menjadi satu cabaran yang sebenar terhadap mereka.

Kesukaran mengurus diri mereka

Walaupun anda terfikir bahawa semua kanak-kanak menjalani kehidupan tanpa pengurusan, terutama sekali kanak-kanak mengalami disleksia. Bagi kanak-kanak yang normal kadang-kadang mereka mampu merancang dan berfikir ke hadapan apabila memerlukan sebuah buku atau pen untuk kegunaanya.

Kesukaran mengikuti 3 langkah atau banyak suruhan

Pergi berjumpa Puan Wood dan bertanya kepadanya jika Mr.Benz berada di sekolah hari ini. Oh, ya, dan bertanya jika saya boleh meminjam keretanya hari ini – arahan seperti ini terlalu banyak! Ia melibatkan kedua-dua penjujukan dan kemahiran ingatan, dan anda akan menjadi sangat terkejut bila melihat kedatangan kanak-kanak disleksia dengan Kereta mainan Mercedes Benz. Kanak-kanak disleksia suka mengambil mesej seberapa banyak seperti kanak-kanak lain, tetapi ia menjadi kerumitan terhadap arahan tersebut.


Rawatan perubatan Disleksia

Semua ini boleh membantu dan menegembalikan ke tahap normal dengan Menggunakan Neuro Akupunktur Qi Qong dan serbuk Herba Otak. Masa yang diperlukan adalah berlainan antara satu sama lain. Ia mungkin perlu antara 2 minggu hingga 6 bulan bergantung kepada komplikasi yang teruk setiap kes.

Neuro Akupunktur dan serbuk herba otak akan menjana semula sel-sel otak dan juga akan memperbaiki aliran Qi di dalam otak.

Entry Filed under: Sakit Disleksia


Most Recent Posts