Rawatan Hepatitis C

July 2nd, 2012


Hepatitis C (Bengkak Hati Berjangkit Jenis C)

Apakah Hepatitis jenis C?

Hepatitis adalah perkataan Latin yang bermaksud keradangan hati. Hepatitis jenis C adlah disebabkan oleh virus yang dipanggil virus hepatitis C. Sebelum ini disebut sebagai hepatitis bukan-A-bukan-B.

Punca Hepatitis C

  • Melalui sentuhan dengan darah orang yang dijangkiti.
  • Melalui hubungan seksual, tetapi risikonya adalah amat rendah.
  • Ibu kepada kanak-kanak.
  • Virus ini boleh menguncup oleh tusukan sengaja dengan jarum yang tercemar.

Kira-kira satu pertiga daripada semua kes-kes hepatitis C yang terjadi adalah dari sumber yang tidak dapat dikenalpasti.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Apakah gejala Hepatitis C?

Hepatitis C, tempoh inkubasi, dari semasa pendedahan virus sehingga tercetusnya penyakit ini, adalah diantara 1-6 bulan. Tanda-tanda awal termasuk kurang selera makan, kurang berminat terhadap makanan, loya, sakit otot dan sendi, dan demam ringan.

Gejala Hepatitis C termasuk kulit menjadi kuning , selaput mukus, dan bahagian mata putih (jaundis, icterus); najis berwarna terang dan air kencing berwarna gelap.

Hepatitis C hanya 1 daripada 10 pesakit hepatitis akut yang mempunyai gejala. Baki sembilan tidak menunjukkkan tanda-tanda gejala langsung. Dalam 8 daripada 10 pesakit, jangkitannya telah menjadi kronik.

Pesakit Hepatitis C yang kronik mungkin tidak mempunyai sebarang gejala atau mengalami gejala ringan sahaja seperti keletihan, tekanan berkala di bawah tulang rusuk kanan disebabkan oleh hati membesar, dan sakit otot dan sendi.

Hepatitis Chanya menyebabkan satu pertiga daripada pesakit mewujudkan sirosis Hati atau Kanser Hati dalam tempoh beberapa tahun sejak kebelakangan ini.

Rawatan Perubatan  KL Kuala Lumpur Akupunktur dan Rawatan Herba Hepatitis C

KL Kuala Lumpur Rawatan perubatan herba yang bertindak ke atas regenerasi Tenaga Hati dan sistem Qi untuk melawan Hepatitis C dengan sendirinya.

Hepatitis C hasil rawatan intensif herba telah menunjukkan kepulihan yang sangat menjanjikan, dan banyak pesakit gembira dengan rawatan herba intensif.

Entry Filed under: Sakit Hepatitis C


Most Recent Posts