Rawatan Idiopathic Thrombocytopenic Purpura

July 3rd, 2012


Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP)

Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP), sering dibahagikan kepada dua ITP berbeza mengikut akut. Ia biasanya disebabkan virus penyakit terhadap kanak-kanak dan satu lagi ITP kronik, biasanya berlaku pada orang dewasa.

Tambahan pula, ITP akut berlaku di kalangan kanak-kanak dan hanya pendarahan kecil dan kiraan platelet yang tidak jatuh terlalu rendah. Biasanya, ITP akut tidak mempunyai rawatan khusus kecuali di KL Kuala Lumpur Perubatan herba Cina dan biasanya akan pulih serta merta dan tidak akan berulang kembali.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Ia sama sekali berbeza dengan ITP kronik kerana ia berlaku pada orang dewasa. Rawatan untuk ITPkronik bergantung kepada tahap keadaan platelet dan mungkin tiada rawatan yang diperlukan jika tahap platelet tidak mendatangkan risiko yang ketara terhadap pendarahan. Apabila injap platelet terlalu rendah, maka kita akan menggunakan beberapa herba istimewa dan mungkin dengan menggunakan Neuro Akupunktur di KL Kuala Lumpur. Ia biasanya mengambil masa kira-kira 4 hari hingga 40 hari untuk jumlah rawatan.

KL Kuala Lumpur Ubatan Herba Cina telah terbukti berkesan untuk penyakit Idiopathic Thrombocytopenic Purpura (ITP) dan ia telah mengambil masa bertahun-tahun dalam penyelidikan sebelum memperkenalkan rawatan cina. Formula khas untuk semua jenis ITP adalah berbeza mengikut peringkat bergantung kepada keadaan.

Entry Filed under: Sakit Idiopathic Thrombocytopenic Purpura


Most Recent Posts