Rawatan Akupuntur Herba Bell’s Palsy Di KL Kuala Lumpur Malaysia

June 21st, 2012

Rawatan Penyakit Alzheimer

Apakah penyakit Alzheimer?

Penyakit Alzheimer mengurangkan tahap memori akan menjadi tanda pertama dari penyakit yang boleh dirawat.  Penyakit Alzheimer boleh didiagnosis oleh doktor.

Punca Alzheimer yang paling biasa dipanggil demensia. Demensia adalah kemerosotan am  keupayaan mental, seperti memori, kemahiran bahasa, pennilaian, dan penumpuan.

Alzheimer adalah penyakit progresif otak disebabkan oleh kemerosotan ingatan dan gangguan dalam sekurang-kurangnya satu fungsi pemikiran lain (untuk contoh, bahasa atau persepsi realiti). Banyak saintis percaya bahawa penyakit Alzheimeradalah daripada peningkatan dalam pengeluaran atau pengumpulan protein tertentu (protein beta-amiloid) yang membawa kepada kematian sel saraf. Kehilangan sel-sel saraf di kawasan otak yang strategik, seterusnya, menyebabkan defisit dalam neurotransmitter, yang menyebabkan kimia otak.

Penyakit Alzheimer sering memberi kesan kepada orang-orang yang berusia lebih 65 tahun, walaupun ia telah didiagnosis pada orang dalam 40-an dan 50-an mereka.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Punca Penyakit Alzheimer

Degenerasi bahagian otak, yang memusnahkan sel-sel otak, menyebabkan gejala Alzheimer. Walau bagaimanapun, pada masa ini, penyelidik tidak pasti apa yang menyebabkan degenerasi ini. Mereka yang mempunyai sejarah keluarga Alzheimer adalah lebih cenderung untuk mendapat penyakit terhadap umur mereka, maka ia adalah tanda-tanda gen yang menyebabkan penyakit pada sesetengah orang. Penyelidik mencari Hubungan antara penyakit Alzheimer dan alam sekitar, gaya hidup, pemakanan, dan virus.

Gejala Penyakit Alzheimer

Alzheimer biasanya berkembang dalam tiga peringkat, dengan setiapnya adalah dalam tempoh dari satu hingga beberapa tahun. Gejala pertama penyakit Alzheimer biasanya lupa biasa. Seseorang di peringkat awal mungkin mendapati dia sendiri tidak dapat untuk mencari perkataan yang betul, ingat di mana sesuatu telah diletakkan, atau memanggil nama seseorang. Ia mungkin sukar untuk menumpukan perhatian. Pada titik ini, gejala adalah begitu umum bahawa mereka tidak menandakan masalah yang serius atau mempunyai kesan yang besar terhadap fungsi seharian. Seterusnya ke peringkat kedua, kealpaan menjadi lebih teruk lagi, sehingga sukar untuk berfungsi di tempat kerja, ingat arahan, atau terlalu sukar unutk membuat sesuatu. Orang itu boleh menjadi gelisah dan tidak dapat tidur pada waktu malam. Keperibadiannya atau mungkin berubah dengan ketara, dengan kebimbangan yang semakin meningkat dan emosi berkurangan. peringkat seterusnya peringkat ketiga Alzheimer, pesakit mengalami kekeliruan yang melampau dan kehilangan ingatan. Mereka tidak dapat mengingati nama-nama kawan rapat dan keluarga atau peristiwa terbaru, dan tidak dapat berfungsi dalam sosial atau melaksanakan penjagaan asas peribadi harian. Peringkat kemuncak-peringkat terakhir pesakit Alzheimer mungkin mempunyai halusinasi dan delusi.

Rawatan Penyakit Alzheimer

Kemurungan, tidak cukup tidur , hasutan dan gangguan tingkah laku semua boleh diubati dengan ubat-ubatan herba dan akupunktur.

Sokongan untuk penjaga juga boleh melibatkan penjagaan dalam tempoh tertentu memberi mereka berehat dari rutin mereka yang sering mendesak. Ini mungkin melibatkan pesakit yang akan dirawat untuk rawatan harian. Kemudian, ia boleh membantu pesakit pergi ke rumah penjagaan selama dua minggu secara bersela untuk membolehkan penjaga untuk mencergaskan tenaga Qi mereka.

Kajian penyelidikan yang agak besar telah ditumpukan kepada penyakit Alzheimer pada masa kini di Kuala Lumpur, Malaysia. Walaupun kita mempunyai rawatan yang tidak ramai orang tahu bahawa ia boleh disembuh dalam membuat keputusan.Ia adalah 90% kepada kehidupan. Apabila hidup pesakit di peringkat akhir mereka seperti bermain dengan usul mereka sendiri dan perlu dibimbing atau diberitahu bahawa mereka akan ke peringkat kemuncak selepas itu.

Rawatan itu mungkin boleh dirawat dari 2 minggu hingga 3 bulan bergantung kepada keadaan mereka sebelum kembai balik kepada kehidupan biasa. Setiap penyakit adalah berbeza mengikut keadaan mereka.

KL Kuala Lumpur rawatan herba dan akupuntur boleh memulihkan penyakit tersebut.

Entry Filed under: Sakit Alzheimer


Most Recent Posts