Rawatan Akupunktur Herba Kemandulan

July 4th, 2012


Kemandulan – Rawatan Kesuburan
Rawatan Kemandulan

Apakah Rawatan Kesuburan?

Mempunyai kesukaran hamil – Kemandulan

Kebiasaanya seseorang mudah untuk mempunyai anak dan akan terkejut apabila seseorang wanita itu tidak hamil sebaik sahaja mereka mula mencuba untuk mendapatkan bayi. Peluang hamil dalam setiap kitaran haid (setiap bulan) adalah sangat tinggi jika anda seorang wanita dan lelaki yang subur. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa yang lama untuk hamil, walaupun semuanya kelihatan normal, kerana terdapat kemungkinan hanya terdapat sedikit sahaja kesilapan. Lapan daripada setiap 10 wanita yang cuba untuk mendapatkan bayi akan hamil dalam tempoh enam bulan pertama. Wanita yang hamil tanpa bantuan Perubatan amnya berbuat demikian dalam tempoh 8 bulan percubaan. Adalah menjadi perkara biasa bagi pasangan untuk mendapatkan bantuan dan nasihat jika terdapat kesukaran hamil-Masalah ketidaksuburan . Secara keseluruhan, sekitar 15 peratus (satu dalam enam) semua pasangan akan mendapatkan bantuan. Kemungkinan jika mereka ingin mendapatkan bantuan akan bergantung kepada pelbagai faktor. Sebagai contoh, jika mereka melebihi umur 35 tahun atau jika mereka mempunyai apa-apa gejala yang membimbangkan, seperti tempoh jarang dan sebagainya, pasangan itu perlu mendapatkan bantuan selepas kira-kira tiga hingga enam bulan percubaan tanpa apa-apa berlaku.

Wanita – Kemandulan

Ovulasi adalah siri akhir yang membawa kepada pengeluaran telur dari ovari. Jika telur yang disenyawakan oleh sperma dan implan dalam lapisan rahim (endometrium), kehamilan akan bermula.

Semua telur seorang wanita sudah akan hadir apabila dia dilahirkan. Dari tahun-tahun awal zaman kanak-kanak, mereka mula kehilangan telur, tetapi seorang wanita yang berusia 50 tahun masih mempunyai kira-kira 1000 telur ditinggalkan.
Kitaran Seorang wanita bermula dengan isyarat hormon dari kelenjar pituitari di pangkal otak. Ia membebaskan hormon perangsang folikel (FSH), yang merangsang ovari. FSH merangsang satu kumpulan kira-kira 20 folikel pada permukaan ovari untuk membesar. Perkembangan folikel dalam telur.

Satu lagi hormon estrogen yang dihasilkan oleh ovari adalah dalam tindakbalas kepada kenaikan paras estrogen, folikel terbesar terus berkembang. Ini adalah kenapa kebanyakan kehamilan akan menyebabkan bayi tunggal.
Hormon lain, hormon luteinizing (LH), juga dihasilkan oleh kelenjar pituitari, menyebabkan folikel dalam ovari mengeluarkan telur. Perkembangan Telur (atau ovum) dipanggil ovulasi.

Selepas ovulasi, folikel kosong membentuk satu struktur yang dipanggil corpus luteum yang menghasilkan hormon yang dipanggil progesteron. Tahap progesteron meningkat selepas ovulasi dan menyediakan rahim untuk menerima telur yang disenyawakan (embrio). Persenyawaan oleh sperma, ini berlaku di dalam tiub fallopio, yang kemudiannya embrio akan bergerak bersama-sama ke arah rahim mereka sendiri. Jika telur tidak disenyawakan, atau embrio tidak tertanam di dalam rahim, tahap progesteron akan jatuh dan tempoh akan bermula. Seluruh kitaran akan bermula sekali lagi.

Lelaki-Ketidaksuburan

Peranan lelaki dalam konsep pengeluaran dan ejakulasi sel sperma. Untuk menyuburkan telur, seorang lelaki mestilah mampu menghasilkan jumlah sperma berenang (mobil) yang mencukupi. Beberapa sel sperma ini akan sampai ke telur, dan hanya satu sahaja sebenarnya akan memasuki dan menyuburkannya.

Semasa akil baligh, testis menjadi aktif dan mula menghasilkan sperma. Dari remaja sehingga usia 70 tahun, seorang lelaki biasanya akan menghasilkan 5,000 sel sperma setiap minit. Ejakulasi menghasilkan air mani, yang merupakan campuran dua peratus sel sperma dan 98 peratus cecair yang dihasilkan oleh kelenjar dalam testis. Pengeluaran sperma adalah di bawah kawalan FSH dan LH, hormon yang sama mengawal kesuburan dan ketidaksuburanwanita.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Persenyawaan dan konsep Peluang

Persenyawaan berlaku jika berlaku persetubuhan hampir seluruh masa ovulasi. Ovulasi hanya berlaku sekali dalam setiap kitaran haid, yang bermaksud bahawa terdapat hanya beberapa hari setiap bulan apabila seorang wanita boleh menyebabkan mengandung. Walau bagaimanapun, bersetubuh dan ovulasi tidak memerlukan masa yang tepat atau sama disebabkan sperma yang sihat mampu bertahan selama kira-kira 48 hingga 72 jam dalam tubuh wanita dan telur wanita pula kira-kira 12 hingga 24 jam selepas ovulasi.

Oleh itu, kesuburan adalah hasil daripada sperma dan telur yang memenuhi antara satu sama lain dengan serta-merta selepas ovulasi. Ovulasi berlaku 14 hari sebelum bermulanya tempoh biasanya, tetapi bagi kes-kes tertentu ia telah membuktikan bahawa wanita boleh ovulates semasa berlakunya hormon yang tinggi. Ini adalah lebih mudah diramalkan jika berlakunya kitaran tetap, tetapi mungkin tidak menentu jika kitaran yang berlaku adalah juga tidak menentu.

Kaitan terhadap Kesuburan

Herba keseimbangan hormon boleh digunakan untuk memastikan telur berkembang dan ovulates (PCOS, Adenomyosis dll, dll, masalah). Persetubuhan mesti berlaku ketika kitaran subur atau ketika hormon dalam badan yang tinggi. Jumlah sperma kukuh yang dan tiada halangan mekanikal seperti tiub fallopio tersumbat atau sista yang lain, yang boleh menghalang sperma sampai ke telur.

siasatan kemandulan

Ujian untuk meramalkan ovulasi

Ovulasi akan meningkatkan sedikit suhu badan, jadi selama bertahun-tahun wanita dinasihatkan untuk mengambil tahu tentang suhu badan mereka setiap pagi untuk mengetahui samada mereka ovulating atau tidak.

Analisis kemandulan – Semen

Analisis ini akan memaparkan maklumat mengenai bilangan peratusan sperma yang berenang setiap mililiter (motilitas), dan peratusan sperma tidak normal. Mungkin akan terdapat perubahan besar dalam keputusan antara sampel yang berbeza, analisis air mani sentiasa akan diperiksa dengan satu atau dua ujian ulangan untuk mendapatkan bacaan yang tepat.

Sperma mestilah kelihatan seperti biasa terhadap kuantitinya dan sperma mestilah tidak terlalu nipis, mestilah cukup tebal tetapi tidak terlalu kering.


Kemandulan – Penyelidikan oleh KL Kuala Lumpur, Malaysia

Ketidaksuburan Wanita:

 1. Genangan Qi Buah Pinggang dan Qi Ovari.
 2. Buah pinggang kesejukan dan Ovari-Yin kekurangan.
 3. fizikal atau sista-Tiub fallopio tersumbat.
 4. masalah Qi Hati dan buah pinggang, kekurangan-hormon, haid tidak teratur.
 5. Tekanan-komplikasi Hati.

Semua masalah BOLEH DISELESAIKAN OLEH rawatan Ketidaksuburan

Ketidaksuburan Lelaki:

  1. Kekurangan Qi buah pinggang.
  2. Komplikasi hati.
  3. Kekurangan Qi paru-paru.

Semua ini boleh menyebabkan jumlah Sperma Rendah, sperma morbiditi , kuantiti dan kualiti sperma yang yang rendah. Semua keadaan BOLEH DISELESAIKAN OLEH KL Kuala Lumpur, Malaysia rawatan Ketidaksuburan.

Semua Ketidaksuburan ini boleh dirawat dalam masa 1 minggu hingga 2 bulan dan kadang-kadang sehingga 6 bulan bergantung kepada apa dan berapa banyak gejala yang berlaku.


Rawatan Perubatan Kemandulan di KL Kuala Lumpur, Malaysia

Rawatan kemandulan-Biasanya pasangan perlu datang untuk rawatan intensif ubatan herba dan program akupunktur. Jika salah seorang daripada mereka tidak boleh datang pada hari yang sama mereka boleh datang kemudian seorang diri. Rawatan intensif ketidaksuburan akan membantu semua jenis keadaan dan masalah komplikasi ketidaksuburan oleh Guru Cina dengan membuat beberapa jenis herbakhas ketidaksuburan. Pasangan yang tidak boleh datang boleh mengambil ubat herba khas untuk rawatan kemandulan sahaja.

Herba Ketidaksuburan akan menjana semula ovari, sistem Qi rahim dan buah pinggang dan sel-sel lain supaya mereka akan menjadi lebih subur dan kuat untuk kehamilan. Ini telah terbukti amat berkesan bagi ramai pasangan yang telah dirawat, rawatn hormon dan juga IVF masih tidak boleh mendapatkan kehamilan.

Tiub fallopio tersumbat

Bagi kes-kes tiub fallopio yang tersumbat, rawatan herba akan menghalang tiub fallopio daripada tersumbat dengan menggalakkan Qi dan aliran darah dan juga untuk menjana semula ovari, rahim, tenaga buah pinggang dan sel-sel yang lemah.

Entry Filed under: Sakit Kemandulan


Most Recent Posts