Rawatan Perubatan Herba Neuro Akupuntur Kanak-kanak Autisme / Autistik

June 20th, 2012


Herba kanak-kanak autisme dan Rawatan Akupunktur

Master Cina pakar akupuntur  dalam rawatan yang melibatkan masalah yang berkaitan dengan otak di kalangan kanak-kanak, seperti autisme dan cerebral palsy, masalah hati dan masalah ketidaksuburan.

Teknik Neuro Akupunktur Master Cina  dan Ubatan Herba KL Kuala Lumpur dalam merawat autisme melibatkan penggunaan jarum untuk merangsang aliran ‘qi’ (tenaga) di dalam otak.

Neuro Akupunktur adalah satu cabang akupunktur yang memerlukan kemasukan jarum pada beberapa tempat di kepala. Jarum digunakan untuk meningkatkan aliran ‘qi’ antara neuron di dalam otak untuk meningkatkan komunikasi, ucapan, tingkah laku dan kecerdasan.

Menurut Perubatan Tradisional Cina, tenaga ‘qi’ boleh digunakan untuk menyambungkan dan melicinkan hubungan di antara neuron di dalam otak. Sambungan tidak sekata antara beribu-ribu neuron di dalam otak dipercayai memberi kesan kepada komunikasi, tingkah laku, pertuturan dan kepintaran, Pada kanak-kanak, sambungan yang tidak teratur ini boleh berlaku sebagai perhatian gangguan defisit hiperaktif, dan autisme. Untuk meningkatkan sambungan, neuro akupunktur boleh digunakan. Rawatan akupuntur adalah satu bidang khusus yang memerlukan jarum akan dimasukkan di atas kepala.

Dengan sesi  tiga akupunktur selama satu jam setiap hari, berselang dengan selang masa kira-kira sejam, keseluruhan proses mengambil masa lebih daripada lima hours. Apabila mereka (pesakit autisme) pulang, mereka diminta untuk mengambil “Brain Powder”, ramuan herba khas yang dikisar kepada serbuk, diminum dengan mencampurkan dengan mana-mana cecair.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Semua ibu bapa kanak-kanak autisme bersetuju bahawa Neuro Akupuntur Guru China dan Rawatan Ubatan Herba amat mujarab.

Mereka yang muda memulakan perubahan yang lebih cepat dan lebih baik bagi mendapatkan pemulihan yang lebih baik.


Rawatan Autisme

Sesetengah kanak-kanak autisme yang 90% sukar untuk mendapatkan rawatan berhampiran adalah bahawa mereka terlalu lambat bagi mereka lebih 11 tahun dan ada yang terlalu degil, tetapi kebanyakan Kanak-kanak autisme ini masih boleh mendapat rawatan kira-kira 80-90% atau lebih sehingga mereka boleh mendapatkan kehidupan yang lebih baik dalam kehidupan mereka.

KL Kuala Lumpur rawatan herba dan akupuntur boleh memulihkan penyakit tersebut.

Entry Filed under: Sakit Autisme


Most Recent Posts