Rawatan Tergelincir Cakera (Sakit Belakang)

July 11th, 2012


Apakah Tergelincir Cakera (Sakit Belakang)?

Sebenarnya istilah ‘Tergelincir Cakera’ (Sakit Belakang) tidak menggambarkan tentang nama tersebut tetapi ia adalah kerana cakera hanya terbonjol keluar ke arah saraf tunjang. Tambahan pula, apabila peningkatan umur dan badan menjadi lemah, ia boleh menyebabkan sebahagian tulang lembut membengkak. Lazimnya, ia paling kerap memberi kesan terhadap bahagian bawah belakang kerana tulang belakang adalah bahagian yang paling penting untuk menyokong badan. Kadang-kadang, kita boleh melihat masalah berikut dari kecederaan jatuh kemalangan, peningkatan umur dan sebagainya.

Umur antara 30 dan 50 biasanya mempunyai cakera tergelincir (Sakit Belakang) di bahagian belakang lebih rendah dan bagi vertebra serviks di sekeliling leher biasanya berlaku antara umur 40 dan 60. Kadang-kadang, orang berusia antara 30 dan 50 juga boleh mengalami vertebra serviks di sekeliling leher bergantung kepada kerja dan apa yang mereka lakukan. Tergelincir cakera (Sakit Belakang) merupakan gejala bersahaja dan menyebabkan tekanan akar saraf terhadap gangguan rasa dalam anggota badan seperti lumpuh otot tunggal, sakit tangan atau kaki. Ia berbeza daripada gejala tekanan ke atas saraf tunjang. Gejala tekanan pada saraf tunjang boleh menjejaskan kawalan pundi kencing, contohnya kaki akan menyebabkan kekejangan tetapi tidak di lengan apabila saraf tunjang di kawasan dada berada di bawah tekanan. Gejala-gejala lain juga akan menyebabkan kehilangan kawalan fungsi pundi kencing. Ia adalah gejala tekanan ke atas eguina cauda. Ia akan mengganggu fungsi rektum dan lumpuh kedua-dua kaki.

KL Kuala Lumpur Perubatan Herba Cina rawatan dilakukan oleh master Cina dapat memulihkan masalah tergelincir cakera atau sakit belakang sehingga 90% tahap keberkesanannya. Ia termasuklah pengambilan herba khas yang dibuat daripada pelbagai jenis herba berharga. Ia akan menghapuskan penyakit tersebut dan mengimbangi darah dan cecair dalam urat dan badan. Ianya terbukti berkesan untuk rawatan semua masalah Sakit Cakera.

Akupunktur, Qi Qong dan ubat-ubatan herba cina, Neuro akupunktur merupakan komponen penting dalam perubatan sejarah cina dan diwarisi dari nenek moyangnya terdahulu. Akupuntur telah dikenali di seluruh dunia pada tahun 1971 untuk kesan anestesia, dengan itu pada tahun 1975 WHO telah menganugerahkan rawatan akupunktur sebagai sains Perubatan.

KL KUALA LUMPUR RAWATAN PERUBATAN CINA telah terbukti berkesan untuk pelbagai jenis penyakit. Cara khas dalam penyediaan herba dan penyelidikan ke atas semua penyakit telah menjadi cara terbaik perubatan alternatif di dunia moden ini terhadap penyakit tergelincir cakera(Sakit Belakang), sakit sciatica dan sakit belakang, serta pelbagai jenis penyakit lain lagi yang tidak diketahui. Malah paling ajaib cakera tergelincir (Sakit Belakang) boleh dirawat tanpa pembedahan. KATA TIDAK KEPADA PEMBEDAHAN.

email
RAWATAN ALTERNATIF


Rawatan Herba Sakit Belakang

Diagnosis Master Cina dengan rawatan Perubatan Cina boleh merawat tergelincir cakera (sakit belakang) dengan mencapai tahap pemulihan sebanyak 90%. Ia akan menghapuskan penyakit dari akar dengan mengimbangi darah dan cecair dalam badan. Ianya telah terbukti cara yang paling berkesan terhadap Rawatan untuk semua sakit masalah Cakera (Sakit Belakang).

Dengan takrif tradisional Qi (TENAGA) adalah sesuatu yang paling penting terhadap organisma hidup dan merupakan sumber semua pergerakan dan perubahan dalam alam semesta. Terdapat lima fungsi utama Qi ditakrifkan sebagai:

  1. Impulsion – Merupakan pertumbuhan dan perkembangan tubuh.
  2. Pemanasan mengekalkan haba badan yang sesuai.
  3. Mempertahankan badan terhadap tekanan dan patogen.
  4. Mengawal darah dan cecair dalam badan.
  5. Metabolizing Qi, darah dan cecair badan.

Cina menganggap akupuntur adalah sebagai Qi (atau tenaga perjalanan) melalui saluran dalam badan. Ianya dipanggil meridian seperti sungai yang mengalir melalui terusan dan sekatan aliran di bahagian-bahagian tertentu. Halangan atau kekurangan tenaga (Qi), darah dan kelembapan akan menyebabkan kurang berfungsi dan akhirnya akan menyebabkan penyakit dan kematian.

Qigong adalah seni yang berorientasikan kesihatan yang melibatkan pergerakan badan. Ianya boleh membantu mencegah dan merawat penyakit untuk kehidupan yang lebih menyenangkan. Latihan-latihan itu sendiri kebanyakannya perlahan dan lembut sesuai untuk peringkat usia untuk tahap kesihatan. Mereka yang mempunyai sakitĀ  lama mungkin memerlukan Qigong tertentu. Ianya sangat sesuai untuk keperluan mereka.

Entry Filed under: Sakit Tergelincir Cakera (Sakit Belakang)


Most Recent Posts