Rawatan Penyakit Parkinson

July 9th, 2012


Penyakit Parkinson

Apakah Penyakit Parkinson?

“Penyakit Parkinson disebabkan oleh kemerosotan beransur-ansur saraf dalam satu rantau otak yang yang mengawal pergerakan. Dalam setiap peringkat, ada kemungkinan ianya akan merosotkan intelektual dan meneyebabkan kehilangan ingatan. Parkinson akan melambatkan proses tindakbalas anda, ia membuat anda tegang, ia membuat otot anda tidak bertindak balas apabila anda hendak memberitahu sesuatu keadaan, sebab utamanya adalah kerana aliran ‘Qi’ di dalam otak terganggu” kata Guru Cina.

email
RAWATAN ALTERNATIF


Kisah benar: Rawatan Parkinson

Toh berumur 80 tahun dan “bersara,” dia telah disyorkan oleh adiknya yang baru sahaja pulih daripada penyakit kencing manis oleh Guru Cina. Adiknya berkata – bukan pilihan saya, dia mempunyai penyakit Parkinson, gangguan degeneratif sistem saraf pusat, yang mengganggu banyak aktiviti harian.

Toh memberitahu bahawa dia telah menggunakan masa sebanyak 30 minit untuk sampai ke tempat letak kereta. Beliau merasakan kesukaran untuk berjalan dan bergerak, sebelum beliau boleh mengambil langkah pertamanya, beliau perlu memberi tumpuan untuk 4 minit bagi mengawal fikirannya. Tetapi tubuhnya tidak dapat bekerjasama, fikirannya tiada tindakbalas.

Selepas melakukan rawatan akupunktur selama satu bulan penuh dan rawatan herba dengan Guru Cina di KL Kuala Lumpur, Toh kini dapat berjalan dan bergerak dengan mudah. Beliau kini pulih sepenuhnya daripada Penyakit Parkinson. Beliau telah membawa hadiah untuk Guru Cina, dia sangat ‘teruja’ dengan rawatan Guru Cina, beliau menyangka bahawa dia tidak akan pulih dari penyakit Parkinson dalam kehidupannnya. Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada kakaknya kerana telah mengesyorkan beliau kepada Guru Cina.

Entry Filed under: Sakit Parkinson


Most Recent Posts