Rawatan Herba Disfungsi Erektil

June 28th, 2012


Disfungsi Erektil ED (Kesuburan,Ketidaksuburan)

Disfungsi Erektil – perkara biasa

Lelaki – Disfungsi erektil (Ketidaksuburan) – Jumlah Sperma Rendah

Peranan lelaki dalam konsep pengeluaran dan ejakulasi sel sperma. Untuk menyuburkan telur, seorang lelaki mestilah mampu menghasilkan jumlah renangan (mobil) sperma yang mencukupi. Hanya beberapa sel sperma ini akhirnya akan sampai ke telur, dan hanya satu sel juga sebenarnya akan memasuki dan menyuburkannya.

Semasa akil baligh, testis menjadi aktif dan mula menghasilkan sperma. Dari remaja sehingga usia 70 tahun, seorang lelaki biasanya akan menghasilkan 5,000 sel sperma setiap minit. Ejakulasi menghasilkan air mani, yang merupakan campuran dua peratus sel sperma dan 98 peratus cecair yang dihasilkan oleh kelenjar dalam testis. Pengeluaran sperma adalah di bawah kawalan FSH dan LH, hormon yang sama yang mengawal kesuburan wanita


Disfungsi erektil (Kesuburan, persenyawaan) Dan Konsep Kemungkinan

Disfungsi Erektil (Kesuburan, Persenyawaan) Analisis Air Mani

Ini akan memberikan maklumat mengenai bilangan sperma setiap mililiter. Peratusan renangan sperma biasanya (motilitas) dan peratusan sperma tidak normal. Mungkin akan ada perubahan besar dalam keputusan antara sampel yang berbeza, air mani akan sentiasa diperiksa dengan satu atau dua ujian ulangan.

Sperma 1 mesti kelihatan biasa dalam kualiti dan sperma mestilah tidak terlalu nipis, mestilah jenis cukup tebal tetapi tidak seperti terlalu kering. Biasanya pesakit akan membawa bersama hasilnya apabila datang ke KL Kuala Lumpur Rawatan Akupunktur dan Ubatan Herba.

email
RAWATAN ALTERNATIF


KL Kuala Lumpur Rawatan Neuro Akupuntur Dan Penyelidikan Ketidaksuburan

Lelaki :

  1. Kekurangan Qi buah pinggang.
  2. Komplikasi hati.
  3. Kekurangan Qi paru-paru.

Semua ini boleh dirawat dalam masa 1 minggu hingga 6 bulan bergantung apa dan berapa banyak gejala. 95% adalah dalam tempoh 3 bulan. Biasanya hanya di KL Kuala Lumpur Perubatan Herba Cina samaada BOLEH dan TIDAK BOLEH kecukupan untuk mendapat bayi yang hebat.


Disfungsi Erektil lelaki (Masalah Kesuburan)

Apakah Disfungsi Erektil (Masalah Kesuburan)?

Disfungsi erektil (Masalah Ketidaksuburan) boleh didefinisikan sebagai kegagalan untuk mencapai kehamilan selepas melakukan seks tanpa perlindungan yang kerap sekurang-kurangnya 2 bulan. Disfungsi erektil ‘Rendah’ (Masalah Ketidaksuburan) bermakna kegagalan untuk mencapai kehamilan pertama, Disfungsi erektil ‘menengah’ (Masalah Ketidaksuburan) bermaksud kegagalan untuk mencapai kehamilan seterusnya.

Disfungsi erektil Rendah (Masalah Ketidaksuburan) adalah masalah yang sangat biasa, yang menjejaskan lebih daripada satu daripada tujuh orang(15 peratus) pasangan yang cuba mengandung anak sulung mereka di semua bandar raya dunia. Antara mereka yang mengalami kesukaran adalah disebabkan konsep Disfungsi ereksi lelaki (Masalah Ketidaksuburan) dianggap penting dalam kira-kira 40 peratus pasangan. Dalam 15 peratus pasangan adalah disebabkan masalah kesuburan lelaki dan di sekitar 25 peratus adalah masalah terhadap kedua-dua pasangan.

Mengapa lelaki mendapat Disfungsi Erektil (masalah kesuburan)?

Terdapat beberapa sebab masalah kesuburan di kalangan lelaki. Ia termasuk:

masalah obstruktif (tersumbat tiub dibawa dalam sperma)
kecederaan dan penyakit testis
varicocele
sperma gangguan
gangguan genetik
masalah dengan ereksi dan ejakulasi
masalah hormon
Gangguan perubatan umum yang mengurangkan kesuburan, syarat-syarat yang lemah
ubat-ubatan barat yang mengurangkan kesuburan
toksin alam sekitar dan radiasi.
Masalah obstruktif
Tiub sperma Tersumbat yang berpotensi mengalaminya.
Pembedahan pangkal paha (termasuk pembaikan hernia dan penetapan undescended testis).
Trauma pada karung skrotum meliputi buah zakar (kecederaan sukan walaupun agak kecil).
Jangkitan (terutamanya chlamydia, gonorrhea dan batuk kering).
Vasektomi sebelumnya (bentuk kontraseptif yang melibatkan ikatan bawaan tiub sperma).

Sesetengah lelaki mempunyai kongenital (hadir pada masa kelahiran) Ketiadaan vas deferens pada satu atau kedua-dua pihak. Tiub vas Deferens akan menyalurkan komponen testikular air mani kepada uretra, yang kemudiannya membawa air mani melalui zakar kepada dunia luar. Kira-kira 10 peratus daripada lelaki dengan penyebab 1 obstruktif Ketidaksuburan mereka akan mempunyai masalah ini. Vesikel seminal (di mana komponen air mani yang lain dibuat) sering tidak terdapat juga.

Satu lagi punca obstruktif jarang iaitu sindrom Berry-Perkins-muda, di mana pesakit mempunyai kesakitan dada yang kronik (bronchiectasis), sinusitis kronik dan Ketidaksuburan obstruktif, halangan Qi Lung.
Kecederaan dan penyakit testis

Kecederaan yang teruk terhadap buah zakar, yang mungkin berlaku dalam sukan atau semasa pergaduhan, boleh menyebabkan bengkak buah zakar, atau pendarahan di dalam atau di sekelilingnya. Ini mungkin menyebabkan kegagalan pembekalan darah kepada buah zakar, menyebabkan kerosakan kekal terhadap mekanisme pengeluaran sperma. Kilasan buah zakar (putar belit testis pada kordnya) boleh mempunyai kesan yang sama jika ia tidak dirawat dengan cepat secara pembedahan. Jangkitan virus boleh menyebabkan radang buah zakar (orchitis, yang biasanya muncul sebagai bengkak sakit buah zakar) dan kegagalan penghasilan sperma.

Beguk adalah punca yang paling dikenali,tetapi bukan satu-satunya punca. Beguk hanya akan menjejaskan kesuburan jika ia menyebabkan orchitis,tetapi ianya amat jarang berlaku. Buah zakar undescended (cryptorchidism) adalah satu lagi penyebab biasa kegagalan penghasilan sperma.

Disfungsi Erektil lelaki (Masalah Ketidaksuburan) – Varicocele

Varicocele dilation urat testis yang berada pada saraf dengan membawa sperma dari buah zakar ke abdomen. Keadaan ini menyebabkan Ketidaksuburan yang tidak menentu dan sangat kontroversi. Varicoceles berlaku terhadap 15-20 peratus lelaki subur dan 30-40 peratus kepada orang-orang yang mempunyai masalah kesuburan. Mereka boleh berlaku pada salah satu atau kedua-dua pihak, tetapi kebiasaannya adalah sebelah kiri.

Sperma gangguan Disfungsi Erektil (Masalah Ketidaksuburan)

Gangguan terhadap bilangan sperma, pergerakan dan bentuk adalah perkara biasa terhadap lelaki dengan ketidaksuburan. Prolonged abstinence daripada ejakulasi boleh menjejaskan kualiti sperma. Teknik moden boleh mengenal pasti keabnormalan struktur terhadap biokimia dalam sperma individu.

Disfungsi Erektil (Masalah Ketidaksuburan) gangguan genetik

Masalah terhadap kromosom (pakej bahan genetik) berlaku kira-kira 2 hingga 20 peratus kepada lelaki yang tidak subur dan boleh menjejaskan Disfungsi erektil (Masalah Ketidaksuburan) dalam dua cara:

gangguan kromosom boleh menjejaskan perkembangan buah zakar. Kebiasaanya masalah-masalah kromosom seks, kebiasaannya menjadi sindrom Klinefelter. kekeliruan ini, bukannya mempunyai 46 kromosom, termasuk satu X dan satu kromosom Y (46XY), manusia mempunyai kromosom X tambahan (47XXY).

Kromosom yang tidak normal boleh mengganggu pembahagian sel dan penghasilan sperma.

Masalah terhadap ereksi dan ejakulasi

Masalah terhadap seks adalah punca utama Ketidaksuburanadalah kira-kira 5% daripada pasangan. Ini boleh disebabkan oleh:

mati pucuk (ketidakmampuan untuk mencapai atau mengekalkan ketegangan yang mencukupi untuk melakukan hubungan)
pancutan pramatang
kegagalan untuk ejakulasi
ketidakupayaan untuk mencapai penembusan faraj atas sebab-sebab lain.
Masalah hormon
Kekurangan testosterone boleh mengurangkan kesuburan dan mungkin disebabkan oleh masalah terhadap pengeluaran testosteron testis, atau masalah terhadap kelenjar pituitari atau hipotalamus di dalam otak yang mengawal penghasilan testosteron. Kelebihan pengeluaran prolaktin (hyperprolactinaemia), suatu hormon yang dihasilkan oleh kelenjar pituitari, juga boleh mengurangkan kesuburan.

Gangguan Perubatan umum boleh mengurangkan kesuburan. Terdapat beberapa faktor yang boleh mengurangkan Disfungsi erektil (Masalah Ketidaksuburan).

Demam: influenza, radang paru-paru, atau bahkan sejuk yang teruk boleh menyebabkan demam yang tinggi, yang akan menjejaskan pengeluaran dan kualiti sperma. Perubahan ini biasanya pulih dalam tempoh beberapa minggu.

Diabetes: dalam jangka masa panjang, kencing manis boleh menyebabkan masalah terhadap ereksi dan ejakulasi menyebabkan kerosakan kepada fungsi sistem saraf automatik.

Tekanan darah tinggi: tekanan darah tinggi boleh menyebabkan masalah terhadap seseorang individu, sama ada secara langsung atau dari kesan sampingan perubatan contohnya amlodipine.

Penyakit jantung koronari: penyakit koronari arteri boleh menyebabkan masalah terhaadap ereksi. Ini mungkin disebabkan oleh teritlak pengerasan arteri pada zakar serta jantung, atau kesan ubatan yang digunakan dalam rawatan masalah jantung.

Gangguan neurologi: Bilangan sklerosis, strok, kecederaan tulang belakang dan penyakit boleh menyebabkan masalah terhadap ereksi dan ejakulasi.

Penyakit buah pinggang: kegagalan buah pinggang kronik, yang menyebabkan wujudnya bahan buangan di dalam badan, boleh menjejaskan kualiti sperma dan kesuburan. Ia juga boleh menyebabkan masalah ereksi.

Kanser: kanser yang memberi kesan terhadap saluran kemaluan atau endokrin (yang menghasilkan hormon) sistem secara langsung boleh mengurangkan kesuburan. Dadah dan radiasi yang digunakan untuk merawat kanser teruk boleh mengurangkan pengeluaran sperma atau bahkan menghentikan sama sekali. Tekanan (lihat di bawah) juga mungkin mempunyai kesan.

Alkoholisme: alkohol berlebihan adalah toksik terhadap sperma dan alkohol boleh mengurangkan kualiti sperma dan Disfungsi erektil (Masalah Ketidaksuburan).

Tekanan: Tekanan menyebabkan beberapa perubahan hormon dalam badan yang boleh menjejaskan kesuburan. Stres boleh menyebabkan banyak punca, termasuk keresahan terhadap masalah kesuburan.

Toksin ALAM SEKITAR DAN RADIASI

Beberapa laporan media telah malakukan kajian penyelidikan menunjukkan bahawa bilangan sperma berkurangan dan kesuburan lelaki semakin merosot, mungkin kerana pencemaran alam sekitar. Beberapa kajian telah menunjukkan tiada perubahan sekalipun, tetapi laporan ini tidak menunjukkkan apa-apa kebaikan sekadar hanya rentetan laporan media sahaja.

Adakah kesuburan lelaki merosot? Kerana kewujudan kedua-dua bukti terhadap satu cara dengan yang lain, jawapan mesti ‘mungkin’! Satu keadaan tertentu, dan itu adalah bahawa terdapat banyak lagi toksin alam sekitar yang mungkin menjejaskan kesuburan telah wujud pada masa sekarang daripada 50 tahun lalu.

Potensi toksin Alkylphenols Kesan Asal Industri dan domestik detergen-hormon disrupter

Bisphenol A lakuer makanan, rawatan pergigian-pengeluaran hormon disrupter Dioksin, pengubah pelupusan racun perosak-Hormon organoklorin disrupter (lindane, DDT, dll) lindane digunakan pada bijirin, buah-buahan lembut, kubis-hormon disrupter
Phthalates, gangguan hormon toksin testis dari industri Plastik industri,
Phyto-oestrogens (yang terdapat dalam beberapa jenis produk tumbuhan) produk soya-Gangguan hormon
Racun kulat Vinclozolin digunakan didalam makanan-gangguan hormon.

Entry Filed under: Sakit Disfungsi Erektil


Most Recent Posts