Rawatan Herba Akupunktur Kelakuan hiperaktif

July 3rd, 2012


Kelakuan hiperaktif

Mereka terasing dalam dunia mereka sendiri, orang yang menghidap autisme (Kelakuan hiperaktif) tidak dapat untuk membentuk ikatan emosi dengan orang lain. Walaupun seseorang mempunyai masalah otak ini membingungkan, mereka boleh memaparkan pelbagai gejala-gejala dan kehilangan upaya, ramai yang tidak mampu memahami pemikirannya, tentang perasaan orang lain, dan keperluan. Selalunya, bahasa dan kecerdasan gagal untuk berkembang sepenuhnya, untuk membuat komunikasi dan hubungan sosial terlalu sukar. Ramai orang yang menghidap autisme (Kelakuan hiperaktif) terlibat dalam aktiviti-aktiviti yang berulang-ulang, seperti bergoyang-goyang atau terhantuk kepala mereka, atau tegar mengikuti pola biasa dalam rutin seharian mereka. Ada yang sensitif kepada bunyi, sentuhan, penglihatan, atau bau.

Kanak-kanak yang menghidap autisme (Kelakuan hiperaktif) tidak mengikut corak tipikal pembangunan kanak-kanak. Dalam sesetengah kanak-kanak, masalah pada masa hadapan mungkin tidak nyata dari semasa mereka lahir. Dalam kebanyakan kes, masalah menjadi lebih ketara sebagai kanak-kanak yang lebih jauh terbelakang kanak-kanak lain yang sama umur. Kanak-kanak lain bermula dengan cukup baik. Tetapi ketika berusia antara 18 dan 36 bulan, mereka tiba-tiba menolak orang, bertindak pelik, dan hilang bahasa dan kemahiran sosial yang mereka telah perolehi.

Sebagai ibu bapa, guru atau penjaga anda boleh mengetahui permasalahan ketika cuba untuk berkomunikasi dan berhubung dengan kanak-kanak atau orang dewasa yang mempunyai autisme. Anda mungkin merasa diabaikan kerana mereka seperti terlibat dalam tingkah laku yang berulang-ulang tanpa henti. Anda boleh merasai tentang cara pelik mereka dalam menerangkan keperluan dalaman mereka. Anda juga mungkin merasa sedih bahawa harapan dan impian mereka tidak mungkin menjadi kenyataan.

email
RAWATAN ALTERNATIF

Kini, terdapat bantuan dan harapan. Seseorang yang menghidap autisme terpencil, biasanya dihantar ke institusi-institusi tertentu.Kanak-kanak boleh dibantu untuk menghadiri sekolah seperti kanak-kanak lain. Kaedah tersebut adalah untuk membantu peningkatan dari sosial, bahasa, dan kemahiran akademik.

Autisme (Kelakuan hiperaktif) dijumpai di setiap negara dan rantau di dunia, dan juga terjadi dalam keluarga semua kaum, latar belakang etnik, agama, dan ekonomi. Peringkat kanak-kanak, ia menjejaskan kira-kira 3 atau 4 orang setiap seribu dan tiga hingga empat kali lebih kerap berlaku pada kanak-kanak lelaki berbanding perempuan. Gadis-gadis yang mempunyai masalah walaubagaimanapun, cenderung untuk mempunyai gejala yang lebih teruk dan kecerdasan yang lebih rendah.

Rawatan Kelakuan hiperaktif di KL Kuala Lumpur Rawatan Herba didedikasikan untuk memahami perjalanan dan perhubungan antara kawasan otak, dan juga untuk membangunkan langkah-langkah pencegahan dan rawatan baru bagi penyakit seperti autisme terhadap kecacatan pesakit di sekolah, tempat kerja, dan perhubungan sosial mereka.

Entry Filed under: Sakit hiperaktif


Most Recent Posts