Kisah benar Rawatan Cerebral Palsy (CP)

June 26th, 2012


Cerebral Palsy

Kemujaraban Rawatan Perubatan Akupuntur dan Rawatan Herba Cerebral Palsy CP di Malaysia.

Cerebral Palsy CP / Kerosakan otak semenjak dilahirkan

Cecair di dalam otak yang telah dibedah 2 kaliĀ  tidak boleh dialirkan keluar dari otaknya.

Tengkorak otak telah menutup ruang terlalu cepat dan keadaan ini menyebabkan kekurangan tempoh masa untuk membiarkan cecair tersebut keluar dari otaknya.

email
RAWATAN ALTERNATIF


Penyelidikan Rawatan Neuro Herba Terhadap Cerebral Palsy CP di KL Kuala Lumpur, Malaysia.

Kami tidak tahu kebanyakan punca kes cerebral palsy, tetapi ramai yang telah menjadi “istana Hitam atau Merah” ertinya perayaan atau upacara pengebumian mengikut semua data-data ibu bapa antara 75%. Terdapat banyak data yang menunjukkan bahawa 60% ketika ibu mengandung mereka telah mendapat beberapa pengalaman buruk atau ngeri atau telah pernah ke beberapa jenis majlis yang tidak sesekali menyenangkan.

Keadaan ini masih juga tidak dapat mengenal pasti, kita tidak dapat menentukan apa yang menyebabkan cerebral palsy CP di kalangan kanak-kanak yang mempunyai kongenital. Kami tahu bahawa kanak-kanak adalah berisiko tinggi untuk menghidapi cerebral palsy CP antaranya terhadap bayi pramatang, bayi yang baru dilahirkan yang tidak menangis dalam lima minit pertama selepas bersalin, bayi yang perlu menggunakan alat pernafasan selama lebih dari empat minggu, dan bayi yang mempunyai pendarahan di dalam otak. Bayi yang mempunyai kecacatan kongenital dalam sistem seperti jantung, buah pinggang, atau tulang belakang juga lebih cenderung untuk menghidapi CP, mungkin kerana ia juga mempunyai kecacatan di dalam otak.

Kejadian sawan terhadap bayi yang baru dilahirkan juga adalah berisiko tinggi untuk menghidapi cerebral palsy. Tiada kombinasi faktor yang menyebabkan individu yang tidak normal berfungsi. Walaupun bayi pramatang yang kecil mempunyai peluang yang lebih baik daripada 90 peratus untuk tidak menghidapi cerebral palsy. Terdapat beberapa kes yang mengejutkan bayi yang berada seperti kakalutan ketika baru dilahirkan telah segera pergi mendapatkan rawatan untuk kebaikannya pada masa hadapan.

Sebaliknya, sesetengah bayi pada permulaanya dilihat seperti benigna tetapi akhirnya setelah dikenalpasti mereka mengalami keadaan terencat mental yang teruk atau masalah dalam pembelajaran.

  • Lain-lain rawatan untuk mengubati ezcema dengan rawatan herba dan akupunktur boleh berjumpa Guru Cina di KL.

Entry Filed under: Sakit Cerebral Palsy


Most Recent Posts